Termék megvásárlása ide kattintva.

A Retriever Pórázról Vásárlás

A retriever póráz egy olyan eszköz, melynek a segítségével könnyedén elsajátítható a láb melletti séta. Használata egyszerű és minden méretű, fajtájú kutyához alkalmazható. Azért is univerzális, mert ez nyakörv és póráz is egyben, ami három részből tevődik össze. Van egy nyaki rész, melyet a kutya nyakának a felső részére kell helyezni, egészen az álla alá, majd utána a rajta lévő rögzítő segítségével fixálni ott, és végül a harmadik része a fogantyú. Mivel a hagyományos nyakörv a nyak alsó részén helyezkedik el, ezért ez automatikusan húzásra készteti a kutyákat, hasonlóan a hámhoz. A retriever póráz ezt meggátolja, mivel a nyaka felső részével nem tud nagy erőt kifejteni, így egyszerűen irányíthatjuk őket.

Retriever póráz Vásárlás

A hagyományos retriever póráz, különböző hosszúságokban kapható, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy képzéshez a 135cm az ideális hosszúság, kis és nagyméretű kutyáknak egyaránt, 5-6mm-es vastagsággal. Azokkal a „retriever” pórázokkal melyeket a különböző kisállat-kereskedésekben kaphatunk, sajnos nem lehet eredményt elérni a 10-12mm-es vastagságuk és súlyuk miatt.

Retriever póráz

Kontaktpóráz Vásárlás

A kontaktpórázt használatát tekintve, ugyanúgy alkalmazhatjuk, mint a hagyományos retriever változatot, azzal a különbséggel, hogy ezt bármilyen karabineres pórázra csatlakoztathatjuk. Előnye, hogy a kutya elengedésénél nem kell levennünk a nyakáról, így szaladgálás közben rajta maradhat, akár egy hagyományos nyakörv. Ez a megoldás valamivel költséghatékonyabb, mint a hagyományos változat, de itt is ügyelni kell a vastagságra, mert csak ezzel tudunk eredményt elérni.

Kontaktpóráz

Kombinált Retriever póráz Vásárlás

A kombinált póráz Karay Zoltán saját fejlesztésű eszköze, a hagyományos retriever póráznak egy állítható, hosszabb változata. A megfelelő helyzetbe kapcsolva lehet használni képzés céljára, de ha messzebbre szeretnénk engedni magunktól kutyánkat, akkor ezt is megtehetjük vele. Tökéletes választás tréningre, sétáltatáshoz, túrázáshoz és sportoláshoz is.

Kombinált Retriever póráz